Tsilari

Stadin Slangi ry:n jäsenlehti

Tsilari on Stadin Slangi ry:n jäsenlehti. Se ilmestyy 6 kertaa vuonna 2024. Tsilari on jäsenetu ja sendataan kaikille jäsenille, ku on bungannu jäsenmaksunsa, himaan. Tsilaris skrivataan Stadista ja slangist, minnaillaan gamloi juttui ja tsekataan, mitä nyyaa Stadis tapahtuu. Suurin osa jutuist on skrivattu slangiks. Sen skrivaajat ja fotarit on messis ilman liksaa. Voidaanki varmaan diivailla, ett meil on yks boltsin snygeimpii vapaaehtosvoimin koottui aviiseit. Tsilarin irtonumeroit voi slumppaa Stadin Slangi ry:n byroosta, Akateemisest kirjakaupasta tai Rosebudista. Tsilarii voi lukee kans netis näköislehtenä. Jäsenet voi sielläki pluggaa lehtee ilmaseks.

Tsilarin toimitus

Tsilarin s-posti: tsilari@stadinslangi.fi
Päätoimittaja: Seppo Palminen
Toimitussihteeri: Tiina Linna
Toimituskunta: Valtteri Hellgren, Risto Kolanen, Virve Kuutar, Mikko-Olavi Seppälä

Ilmotukset

Tsilaris julkastaan mielellään stadilaisten firmojen ilmotuksii. Me voidaan kans jeesaa tekstin kääntämises slangiks. Tsiigaa ilmotusten hintoi : Mediakortti

Tsilari netis 

Tsilarii voi pluggaa nykyään netis Lehtiluukus. Siel on jo Tsilareit vuodesta 2008 vikaan Tsilariin asti.


Ilmaseks voi tsiigaa kolme ekaa sivuu, ett näkee, mitä stoorei lehes on. Jos haluu pluggaa koko lehden, bungaa kaheksan egee, paitsi jäsenille ei bungaa mitään.

Eli mee osotteeseen: https://www.lehtiluukku.fi/lehdet/tsilari.  Ylhääl pluggaa Kirjaudu, klikkaa siitä. Jos sul on jo Lehtiluukun tunnarit, syötä sun Käyttis ja salasana. Jos sul ei oo, ni klikkaa alareunast: Luo uusi käyttäjätunnus.

Ku sä lisäät sun meiliosotteen, sä saat salasanan. Jos sä oot Slangin jäsen, pääset pluggaan Tsilarii ilmaseks. 
Ku sä oot kirjautunut käyttäjänä sisään, ni Tsilarin omal sivul sä voit aktivoida sun käyttäjätunnuksen, mikä on siis sun jäsennumba (alkuun nollii, ni ett tulee 6 numbaa). Jos sä et minnaa sun jäsennumbaa, ni voit tsekkaa sen Tsilarin osotelapusta (Tsilaris 3/2021 tai sitä vanhemmis) tai sit froogaa byroosta, mikä sun numba on. Pääset pluggaa gamloiki Tsilareit! Kliffoi lukuhetkii.

 

Tsilarin hakemisto

Tsilarin hakemiston hittaat osotteest: https://sanat.csc.fi/wiki/Tsilari
Hakemistos on jo bulisti Tsilareita eli hittaat siellä juttui tai tiettyi skrivaajii hakusanoilla. Tsiigaa alla ohjeet.

Sit ku sä oot hitannu, mis lehdes juttu on, ni voit tsögaa sen Lehtiluukust. Tsiigaa siihen ohjeet tost yläpuolelt. Sinne lisätään kans Tsilareit, kuhan ehditään noit vanhoi skannaa.
Homma jatkuu koko ajan. Jos sul on jotain palautetta tai sust ois kliffaa olla messis hakemistoo duunaamas, ni skrivaa meilii: virve.kuutar@gmail.com.

Hakemiston käyttöohjeet ja lisäinfoo

Tsilarin nimi

Tsilarin nimi tulee sanoist ”till säljaren”. Se meinaa ylimääräst lehtee tai sähkösanomaa, jonka dilkkaaja sai pitää tai blisaa omaan piikkiin. Nykyään moni bonjaa tsilarin gosariks, eikä enää minnaa gamlaa merkitystä. Se on hävinny niinku lehtien blisaajat gartsoilta.