Tsilarin hakemisto

Tsilarin hakemisto on saitil, mis on muitaki sanastoi: https://sanat.csc.fi/wiki/Tsilari. Sitä ylläpitää Kielipankki, mis on messis yliopistoi ja mm. Kotus (kotimaisten kielten keskus), jonka kans me ollaan tehty slangiin liittyyvii juttui ennenki.

Valmiist hakemistosta on toivottavasti iloo slangijengin lisäks tutkijoille ja toimittajille, joit kiinnostaa slangi ja Stadi. Hakemiston etusivul on lista Tsilareist, mitkä on jo messis. Siit voi hakee infoo hakusanoil. Niil saa listan jutuist, mihin hakusana on liitetty. Fotot ja piirrokset on merkattu erikseen heti otsikos. Joka jutust tulee esiin Tsilari ja sivunumero. Jotain fiboi ollaan kans hitattu. Niit ollaan merkattu hakemistoon korjattuina ”p.o. – pitäis olla”.

Sanahaun jälkeen voi käyttää semanttist wikii eli tsekkaa kaikki stoorit, mil on joku sama ominaisuus, niinku aikakaus, skrivaaja, mesta tai palsta. Aikakaudet on luokiteltu vuosikymmenten mukaan. Tietty vuosi on merkattu vaan, jos se on joku ihan spessu, niinku olympialaiset 1952.

Netis on siis vaan hakemisto. Sun tarttee tsögaa se Tsilari, mis juttu on joko sun omist lehtiarkistoist tai käydä pluggaa byroos tai biblus. Slangin omalt saitilt hittaa nyyimmat Tsilarit, vuodesta 2012.

Perushaku:

Klikkaa ”Tee sanahaku” ja saat näkymän, mihin voit skrivaa sua kiinnostavan aiheen kohtaan: ”Hakusana”. Klikkaa ”Suorita kysely”. Saat listan jutuist, mis on skrivattu sun valkkaamast aiheest.

Hakemisto_1 ohjekuva

Semanttinen wiki:

Klikkaa jutun kohdalla ekaks vasemmast laidasta ”Sivun ominaisuudet” ja sen jälkeen täs näkymäs suurennuslasii siit kohdast, mikä sua kiinnostaa.

Hakemisto_2 raj