2006

Maaliskuu
20. Vuosikokous ja slangitreffit kello 17.00 Teatteriravintola Arenassa osoitteessa Hämeentie 2
Tsilari ilmestyy
Huhtikuu
07. Teetanssit Karjalatalolla, Käpylänkuja 1, kello 18.00-22.00
24. Slangitreffit teatteriravintola Arenassa
Toukokuu
11. Teatterinäytös Komediateatteri Arenassa kello 19.00, Ruma Elsa
14. Tsöraa iisisti, klo 10.00
17. Kallio kukkii -tapahtuman slangi-ilta klo 19, ravintola Kolme Kaisaa
20. Kallio kukkii -tapahtumassa Duo Snadi pumppu klo 15
18. Stadisuunnistus, klo 18.00
22. Slangitreffit
25. Perinteinen kevätmatka: Kartanokierros Viroon
Kesäkuu
07. Slangitreffit
12. Helsinki-päivä: Stadin Friidun ja Kundin julkistaminen Espan lavalla klo 12.00
Tsilari ilmestyy
Heinäkuu
16. Sajaniemen Kesäteatteri: Vain muutaman huijarin tähden ja lounas Marskin majalla
Elokuu
13. Kesäredu itäiselle Uudellemaalle
21. Slangitreffit, isäntänä Klaus Bremer
22. Retki Sandikseen
Syyskuu
18. Slangitreffit klo 18, klubifriiduna Raija Tervomaa
Tsilari ilmestyy
Lokakuu
10. Sana kartsalta Kallion tsyrkassa
16. Slangitreffit klo 18, klubifriiduna Ritva-Kyllikki Kupiainen
21. Vihreel oksal perinteiden hengessä – taiteilijoiden ponnahduslauta, teatteri Savoy
Marraskuu
03. Syysjorot
18.-19. Stadin slangin oma ohjelmallinen kirppis
20. Sääntömääräinen syyskokous
20. Slangitreffit klo 18, klubikundina Matti Kohva
22. Slangi-ilta Kallio kipinöi-tapahtumassa
Joulukuu
7-10. Viimsi Spa kylpylämatka
11. Slangitreffit klo 18, klubikundina Lasse Liemola

17.5. Kallio blummaa – slangijengi taas messissä

Stadin slangin yks perusajatuksii on stadilaisten perinteiden vaaliminen. Kallio kukkii -tapahtumalla alkaa olla jo perinteitä, onhan se järkätty ekan kerran jo 13 vuotta sitten. Slangijengi oli tänä vuonna tapahtumassa mukana slangi-illassa keskiviikkona 17.5. rafla Kolmessa Kaisassa. Kerroin ensin snadisti Slangi ry:n toiminnasta ja tulevista tapahtumista. Sitt pääs stagelle illan tähtiesiintyjät: Raija Tervomaa ja Eki Mattson, jotka pluggas pakinoitaan smailaavalle yleisölle. Raija stikkas viel pari runoo illan kevennykseks. Raflaan saapuneelle bamlausdirika Lassellekin annettiin puheenvuoto. Tais Raijalla ja Ekillä viel handuki väsyy, kun piti skrivaa niin moneen kniigaan omistuskirjotukset.

Duo Snadi<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Pumppu Kallio kukkii -tapahtumassa

Lauantaina oli Harjun nuorisotalossa ja sen pitskulla bulimpi festis: kahdella stagella musaa ja puistossa kirppis ja yhdistyksii esittelemässä toimintaansa. Mun oli tarkotus blisaa slangikamaa Dallape-puistossa ja kuunnella sitt Duo Snadii pumppuu stagella. Alku oli vähän galsaa, muttei ei sentään regnannu. Silti yleisöö oli tosi hintsusti, muutami slangin jäsenii kävi moikkaamas, ja bamlausdirikaki piipahti. Snadisti oli kiinnostuneita slumppaajii. Mutt vaikk Snadin pumpun Olli ja Pena sjungaski ”ei stikkaa vodaa ny, ei stikkaa vodaa ny…”, niin alko sittenki stikkaa vodaa ja aika rajusti. Vaikk oli messissä muovia blisattavien kamojen päälle, niin ei ollu paljo järkee stondaa, ku slumppaava yleisöki oli shingrannu – kuka tsiigaan lätkää kuka muuten vaan vek frysaamast. Pakkasin kamat bilikaan ja aattelin tsöraa himaan. Mutt kysyin sitt snadin pöydänkulman Harjun nuorisotalon aulasta, niin ett pääsin esitteleen Slangin toimintaa illan loppuun asti. Muutama utelias viel käviki tsekkaamas, mitä mul oli ja otti ainaki Tsilarin messiin – vanhoist numeroist ei tarttenu bungaa mitää.

Vaikk blummat yleensä diggaaki vodaa, niin toivottavasti blummaavalle Kalliolle suulis skriinais vähä paremmin seuraavis bileis.

Virve Obolgogiani

12.6. Helsinki-päivä

Stadin friidu ja kundi 2006 valittiin perinteisesti Espan lavalla

Kuva:Stadin friidu ja<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> kundi 2006

Vuoden 2006 Stadin friiduksi valittiin professori Leena Palotie — nainen kansainvälisen geenitutkimuksen huipulta — ja Stadin kundiksi poliisipäällikkö Jukka Riikonen — stadilaisten turvallisuuden vahva lenkki.

Helsinki-päivän<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> yleisöä

 Stadin friidun ja kundin julkistamista seurasin porukkaa puiston täydeltä.

Bamlausdirika Stadin friidun ja kundin 2006 kanssa

 Bamlausdirika uusien Stadin friidun ja kundin kanssa.

 Koffa Koffin puistossa ja Hietsun torilla

Koffin puiston talojen pihajuhlissa lauloimme kaverini Iiron kanssa: ” Niin gimis on Stadi” ja sit mä bamlasin Koffin alueen historiasta ja kerroin Stadin Slangista. Päätteeksi sjungasimme Iiron kanssa Jori Malmstenin Stadin Kundi biisin. Aplodit olivat myrskyisät. Paikalla n.50 immeistä ja Koffin parihevoset vankkureineen. Suurin osa kuulijoista ovat alunperin landelta muuttaneita ja syystä hyvin kiinostuneita Hietsun alueen historiasta. Teltassa oli myös ruoka- ja drinkkibaari, josta vain vaivoin siirryimme jatkamaan Hietsun torille.

Hietsun torin lavalla sjungasimme jälleen Iiron kanssa nuo molemmat biisit aluksi ja lopuksi. Välillä kerroin Hietsun historiaa ja tarinoita erillaisista tunnettuista tapahtumista ja henkilöistä 1800-luvulla Hietsun alueelta. Torihan oli silloin mm. lammaslaitumena. Sen alueella toimivat myös salakuljettajat ja heidän viinapolttimonsa sekä myös ns. vihreässä talossa bordelli. Kerroin myös viime sotiemme pommituksista, jolloin vanha Poli tuhoutui niin talvi-, että jatkosodan pommeista. Tietenkin piti kertoa Hietsun hallin takana sijainneesta kuppasairaala. Kuppa oli varsinainen vitsaus Stadissa noihin aikoihin. Kiinostuneita kuulijoita oli tori täynnä; arviolta yli sata henkeä saamassa tietoa myös Stadin Slangin toiminnasta . Tiethtenkin.

Matti Kohva

Töölö-Seuran Helsinki -päivä Korjaamolla

Töölö-Seuran Helsinki -päivä Korjaamolla oli erittäin onnistunut tilaisuus – paikalla oli koko ajan paljon ihmisiä. Trubaduuri Roland Koppatz esiintyi. Näyttelijät Jani Toivola ja Ullariikka Koskela hoitivat hommansa hyvin – suosionosoitukset sen todistivat. Stadin Slangin esitys oli nappisuoritus. Töölö-Seura välitti kiitokset ja terveiset Stadin Slangia edustaneelle Klaude ”Kopter” Bremerille. Koko happening oli erittäin hyvä.

21.10. Vihreel oksal

Ensimmäinen Stadin Slangin Vihreel Oksal -tapahtuma järjestettiin Savoy-Teatterissa 21.10.2006 klo 18.00. Lisää tapahtumasta erillisellä sivulla

Stadin Slangi ry:n syyskokous

Stadin Slangi ry: sääntömääräisessä syyskokouksessaan 20.11.2006 valittiin puheenjohtajaksi uudelle 2-vuotiskaudelle Lasse Liemola. Uusiksi hallituksen jäseniksi erovuoroisten tilalle vuosiksi 2007-2008 valittiin: Leo Hakanpää, Pekka Jokinen ja Katriina Koivisto.

Hallituksesta eroa pyytäneen Bror Bäckströmin tilalle valittiin jäljellä olevalle hallituskaudelle 2007 Arno Soisalo. Muina hallituksen jäseninä vuonna 2007 jatkavat Matti Kohva, Virve Obolgogiani ja Raija Tervomaa.