Redu kaupungintalolle

Stadin slangijengi tsufella Saurin Pekan luona

Jäsenemme Frank Huhtala oli ehdottanut redumestaksi Helsingin kaupungintaloa ja me otimme tietty pyynnöstä kopin. Pirautimme Saurin Pekalle joka ennenkin on jelpannut meitä ja saimmekin kutsun ytimeen.

Tänä hyisenä tammikuun torstaina dallasi 27 slangilaista sisään Virka Infoon jossa ensin tutustuttiin siellä vielä tämän kuukauden olevaan näyttelyyn. Näyttelyssä oli upeat mahikset tsekata monia suomalaisia dokkareita.

Yhtä upeaa dokkaria oli myös kierroksemme tämän aikanaan Seurahuoneena toimineen rakennuksen eri kerroksissa. Ilman hyvää opastamme olisimme varmaan vallan eksyneet tänne vallan syövereihin. Käytäviä ja kerroksia, portaita ylös ja alas oli niin monia ettei slangijengi valtuustossaperässä pysynyt vaikka olikin aika pienestä talosta kyse. Juhlasali oli ehkä upein ikinä näkemäni ja ikkunoista aukeavat näkymät olivat vertaansa vailla. Myös erilaisia taideteoksia oli varmaan ainakin toista sataa. Jo heti eteisaulassa pysäytti Kimmo Kaivannon täysvalkoinen handukokoelma lattiasta kattoon. Myös Eila Hiltusen metallipatsaat Ihmisistä työn äärellä oli vaikuttava.

Oppaallamme Saurin Pekalla oli mahtavat tiedot talon historiasta ja siellä eri aikoina vaikuttaneista päättäjistä. Myös erilaiset vuosiluvut tulivat ihan ilman muistiinpanoja. Pääsimme myös testaamaan valtuustosalissa valtuutettujen paikoilla istumista. Olikin mielenkiintoista nähdä miten jakauduimme oikeisto-vasemmisto akselilla. Pekka kertoili muistojaan valtuuston puheenjohtaja ajoiltaan kuinka  esimerkiksi oli siirrytty suosittelemaan määrätyn mittaisia puheenvuoroja.

Kierroksen lopuksi saimme nauttia pullakahvit ja kuulla Stadin tuoreimpia uutisia aina Sote uudistuksesta johtajajärjestelmän muutoksiin. Paikalla ollut jäsenemme Laaksosen Katri kiitti julkisesti Sauria elokuussa toteutuneesta korjausliikkeestä erään Ogelilaisen kesätapahtuman yhteydessä.

Stadin Slangi ry lahjoitti Stadin kartan slangipainoksen kiitokseksi illan vierailusta. Tulemme varmaan näkemään ja kuulemaan Sauria uuden kirjan pohjalta Kaisiksen treffeillä. Olkaa kuulolla.

Marjut Klinga