Slangimusaa

Entinen puhiksemme Bremerin Klaude ehdotti toissa vuonna näkyvämpää ulostuloa slangituotteelle. Lähinnä siis konserttia Finlandiataloon tai vastaavaan. Viime vuonna rahkeemme riittivät Tölikän entisen sporahallin Korjaamo tilaan joka veti yli 100 henkeä klubimaiseen musailtaan.

Tänä vuonna päätettiin repäistä vaikka ei ollut edes juhlavuosi ja varattiin ensin keväälle fotonäyttelyyn tilat Musatalolta ja nyt syyskuiseen perjantai-iltaan samasta talosta yli 200 mestaa tarjoava Black box.

Mestat loppuivat jopa kesken ja tunnelma oli katossa kun illan juontaja Harri Saksala tuli stagelle kertoen slangibiisien synnystä. Valtaosa illan esiintyjistä oli omaa jengiämme. Vain Pirjoa ja Harria säestänyt Yrjänä Sauros oli vielä ilman jäsenkirjaa, mutta tuskin siihenkään kauaa menee, kun hänelle saadaan sellainen hankittua. Gimismuki jo lähti himaan.

Illan eka esiintyjä oli Pirjo Tuohimaa, joka Ykän kitaran säestyksellä sjungas ilmoille kaksi mahtavaa slanginnosta Stadin tangon ja Kalliolle, kukkulalle. Jengi tuntui diggaavan kovastikin.
Ennen illan pääesiintyjää Dumaria ja Luupäitä stagelle nousivat myös Harri itse joka esitti Topi Kärjen Siks oon mä suruinen ja Ola Virran Viiltää, viiltää tietty slangiksi molemmat.
Ja Olli Anikari biiseillä Rokkaribroidini Jan (Tapio Rautavaaraa) ja oma sävellys ja sanoitus Signe Branderista.
Raittisen Jussi sai osuutensa aluksi Saksalan Harrilta onnitteluadressin tulossa olevan 75v juhlansa kunniaksi.
Oma bändimme sjungas mahtavalla stailillaan John Lennonin Come together eli Kaikki messiin sekä Jaskan oman biisin Klabbit rullaa. Bändissä on neljä kundii eli bassoa soittaa Perkiökankaan Jaska, skitassa Saarron Timppa, toisessa skitassa ja sjungauksessa Salon Masa ja cemperummuissa ja sjungauksessa Takkusen Jani.

Mutta eniten oltiin varmaan ventattu Dumarin osuutta eikä mikään ihme. Dumari ja Luupäät vetivät lähes kaikki slangibiisit kybällä ja kansa eli meggessä niin hyvin kuin penkeiltä pystyi. Dumarin kohdalla myös katsomon valot alkoivat elää ihan omaa elämäänsä.

Black boxin tekniikka toimi moitteetta, bulit tänksit Ingmanin Mikolle.

Katsomossa sittas monta tuttua friidua ja kundia joista tietty ykkösriviin oli päässyt Stadin Friidu Tarja Halonen. Halosen rinnalla sittas viime vuoden Kundi Reiska Laine ja toisella puolella varapuheenjohtajamme Varvikon Kari. Muita tuttuja olivat ainakin Polttilan Eva, Bremerin Klaude, Rautavaaran Leena, Nuotion Vesku, Tervomaat, Jäntin Emma ja Niiniluodon Maarit.

Joulumyyntiin on suunnitteilla oma slangiplatta jossa olisi nyt esiintyneiden lisäksi meggessä Nuotion Vesku. Sitä ventatessa kliffaa syksyä.

Marjut Klinga