Stadissa tapahtuu aina…

Viikonlopulla meidän omien treffiemme lisäksi oli Stadissa paljon kaikkea enemmän tai vähemmän tärkeää. Ehkä eniten urheilua diggaavia kiinnosti Stadin derbyn kakkososa joka sekin päättyi tasapeliin. Stadin omat futisjoukkueet HJK ja HIFK ottivat Sonera-areenan haltuunsa ihan yhtä tasavahvasti soihtujen ja kannustushuutojen avulla. Ehkäpä juuri sen takia pelikin päättyi tasapeliin.

Muutama päivä sitten  futiksen harrastajia kohtasi myös suru-uutinen kun meidät tavoitti tieto että Hesa Cupin ”faija” Max Westerberg on kuollut. Tämä 79-vuotias stadin kundi oli kotoisin Käpylästä ja hän vaikuttikin pitkään Käpassa eli Käpylän pallossa. Westerberg vaikutti paikallistason futiksen lisäksi myös Palloliitossa josta  Bollis kniigan kirjoittaja Erkki Alaja hänet muistaa.

Westerberg oli perustamassa Helsinki Cupia talkoohengessä vuonna 1976. Päätoimisena toiminnanjohtajana tälle turnaukselle hän oli vv.1985-1998.

Vuosikausien urakoinnistaan Käpylän urheilupuiston pääkenttä nimettiin Max westerberg-areenaksi vuonna 2006. Tämä oli todella osuva palkinto 52 vuotta kestäneestä työstä.