Viidessä pennissä bamlattiin

Stadin slangin jäsen ehdotti eräänlaisten bamlauskuppiloiden järjestämistä. Ajatuksena oli että saman alueen jäsenet ja ei-jäsenet tulevat bamlaamaan sen alueen historiasta ja ihmiset muistelevat yhdessä pöytäkunnittain.

Kunniabamis Liemola Lasse ja trubaduurimme Matti Reittamo
Kunniabamis Liemola Lasse ja trubaduurimme Matti Reittamo

Mietimme porukalla mihin suunnattaisiin jä päädyimme Töölöön. Paikaksi valittiin 5 penniä rafla ja kunniavieraaksi paikalle lupautui myös Lasse Liemola,kunniabamiksemme. Otimme yhteyttä myös alueen asukasseuraan Töölö-seuraan josta paikalle saapui sekä pj että varapj jolla varsinkin oli hienoja muistoja alueelta. Bamlaajia saapui kuutisenkymmentä joista osa joutui kauemmas sivupöytiin mutta 50 tyyppiä oli ihan hienoilla mestoilla. Ilta aloitettiin sjungaamalla kimpassa Niin gimis on stadi ja sen jälkeen Matti Reittamo sjungasi biisin Onkimiehen blues ihan sillä kun biisi alkaa sanoilla ”Töölönlahden rantaan lähden fisustaa…” Tämän alustuksen jälkeen Kari Varvikko bamlasi omia muistojaan etenkin Mansku 55 taloon liittyen sekä tietty koko alueesta muutenkin. Karin kirjasta Kääpiöitä ja jättiläisiä voi hakea lisää tietoja aiheesta. Kirjaa on myynnissä ainakin meidän byroossamme.

Karin alustuksen jälkeen jengi muisteli erilaisia tapahtumia ja ihmisiä odotellessamme nykyisen bamiksen Sami Garamin saapumista. Kun Sami polki paikalle haastatteli Kari yhtaikaa Garamia ja Liemolaa siitä minkälaista tämän jengin bamiksena olo on ollut tai on nykyään. Sai Kari myös vedettyä bamiksilta yhteisen lupauksen rakentavasta yhteistyöstä. Lähtiessäni kahdeksan maissa himaa kohti jäi mestaan vielä useita kymmeniä stadilaisia bamlaamaan ja puheensorina oli mahtavan kuuloista. Seuraavaa kuppilaa on suunniteltu toukokuulle. Jos kellä ehdotuksia raflasta ilmoitelkaahan meikäläiselle

Jutun koosti Marjut Klinga/byroo 045-186 7238 toimisto@stadinslangi.fi