Afrikas oli frysis ku slangijengi skulas siel golfii

Skrivannu Seppo Palminen

Stadin Slangin golfporukka Staga&Skrubu flygas maaliskuus Tunisiaan korkkaan nyyan golfkauden. Funtsattiin, et siel on saletisti shortsikelit. No, olihan siel, jos ei ollu ottanu muit byysii meggeen.

Tää oli Tsilarin pluggaajareissu. Jengii oli kahenlaist: stadilaisii ja landelaisii. Stadilaisii oli kahta sorttii: sellasii, ku on Stadin Slangin jäsenii ja sellasii ku ei. Siis ei oo vielä. Golfreissuks tää oli tarkotettu, mut ei mikskää stantuks reduks. Oli taas kahenlaisii tyyppei: sellasii ku skulaa golfii ja sellasii ku ei. Siis ei skulaa vielä.

Niin gimis on Stadi
Niin gimis on Stadi

Karthagoo ei pantu söndriks

Galsaa siel oli, aika tiukka blosis ja aamusin muutama aste plussan puolel. Mut me ei maindattu. Golfiihan skulataan selases kelis, ku fönärist näkyy. Viis rundii golfii kahel eri kentsul. Yks päivä oli leedii, paits et sillonki kymmenen kaikist golfdorkint tyyppii dyykkas dösään ja häippäs Karthagoon skulaan vanhan, snygin, spädän kentsun. Siit tuli yks meiän suosikkikentsuist.

Parina päivänä otettiin oikee skabaa. Ekaks skulattiin omaa tsettii, sit jengissä. Sen slangiscramblen finstas Tommi Tikan kööri, mis skulas kans Jouko Mönttinen, Memma Richter-Laine ja Ilkka Juva. Siel banketis ne uhos, et ny finstaajat bjuudaa drinkit kaikille ku budjaa siin hotlas. Hahhah! Se hotla oli all inclusive, meinaa et mikään ei bungaa mitään ekstraa, ei brenkkukaan.

Näköala hotlasta
Näköala hotlasta

Slangitalkoit jäi muillekki

Joka ilta skruudiksen jälkeen me funtsattiin kimpas golftermei stadin slangiks. Meil oli tarkotus duunaa ne kaikki, mut me hyydyttiin kesken. Ei sen takii et me ois tultu siit ilmasest brenkust niin flänään, et bolla ei ois enää säteilly. Me vaan digattiin sitä slanginnust niin sikana, et oli pakko spaaraa sitä snadisti muillekki. Me päätettiin, et me serveerataan kaikille stadilaisille golfklubeille joku häpeninki, mis niitten jäsenet pääsee treenaan, kuin stärii ne on stikkaan slangii. Kliffaa tsiigaa, kuin monelt klubilt tulee positiivist fiidbäkkii.

Täl meiän reissul oli ihan upeit niskoi haldaan slangii. Me sanottiin niit slanginiiloiks. Oli Tilanderin Lassi, Hosse Horsma, Alenin Tuula, Sjömanin Harry, Kauniston Leksa ja Ahvenlahden Olli ja paljo muita. Ku sattu niin et siin hotlan baaris oli flyygeli, ni vikana iltana Olli veti snadin shown. Ekaks se skulas snygin jazzstygen ”Misty”. Sit se sjungas oman jazzversion stadilaisten kansallisbiisist ”Niin gimis on Stadi”. Paras sovitus mikä me oltiin siit stygest koskaan kuultu. Se ois joutunu skulaan encoreit koko yön, mut sit se sano, et vikaks se skulaa kauneimman biisin minkä se osaa: Cherbourgin sontsat. Me oltiin koko jengi ihan fiiliksis.

Shortsikeli
Shortsikeli

Lesaa kesäkuun Tsilari

Täys kunnon raportti täst reissut ilmestyy kesäkuus Tsilaris numero 3/2018. Siit voit pluggaa, miks slangijengil oli menomatkal tsoukit minimis flygarikentsun dösäs? Mitä sit, jos hotlan max. 8 hengen hissiin paukkaa seittemän stadilaist ja yks ranskaa bamlaava friidu? Mitä kaikkee sul kantsii olla megges, jos sä smiitaat Afrikkaan skulaan golfii? Niin ja sit tietenki, et paukkuks se golftermien slanginnus ihan skutsiin, vai jäiks siit jotain skloddeille pamistavaa?

Seppo Palminen