Aleksis Kiven päivänä Kallion tsyrkassa

Jo vuodesta 2003 on Stadin Slangi ry järjestänyt yhdessä Kallion seurakunnan kanssa konsertin suomalaisen kirjallisuuden kunniaksi. Itse oikeutettuna puhujana paikalla on ollut jo 11 kertaa Esa Siljamäki.
Muu ohjelma pyritään järkkäämään slangipohjalle koska kerran yhdistyksen perusidea on vaalia slangin säilymistä. Viime vuosina bamlaajia on ollut aina Tasavallan pressasta eriasteisiin kaupunginjohtajiin.
Tänä vuonna olimme kutsuneet pönttöön puhumaan Kalliosta skrivanneen Virpi Hämeen-Anttilan. Virpi kertoikin omia muistojaan näiltä kulmilta ja miten ne olivat tulleet messiin varsinkin uusimpaan kirjaan.

kallio
Slangi Kuoro
frimfram
FrimFram

Toisena puhujana oli katujen kundeja tunteva Jukka Järvinen jonka puhe keskeytyi ehtookelloihin mutta se oli varmasti sen arvoista.
Musiikkia meille tarjosi ekan kerran bluesduo FrimFram ja solisti-Jukin ääni kaikui todella kauniisti. Duo oli onnistunut myös hyvin löytämään oikean tyylin ottaen mestan huomioon. Tutumpaa mutta aina yhtä laadukasta esitystä kuulimme Selja Räikkeeltä joka on jo vakifriidu geimeissämme.
Slangikuoro sjungasi Rautavaaran Sinistä Unta ja jo klassikkoa Ystävän laulua Kalevi Poutasen ansiokkaalla slanginnoksena Frendin laulu.
Siljamäen Esa kaipasi puheessaan tsyrkkaan aina myös sen vuotisia Stadin kundia ja friidua. Tämä on meillä edelleenkin tavoitteena, mutta valintakriteereihin ei voida laittaa siitä vaatimusta. Jos henkilön arvoihin ei kuulu slangi tsyrkassa ei se tee hänestä muilta osin sopimatonta persoonaa.
Muutenkin siinä olisi hyvä teema laajemmallekin keskustelulle: slangi tsyrkassa tai ei. Jos sinulla on siitä joku mielipide laita viestiä toimisto@stadinslangi.fi

Marjut Klinga