Hakaniemen hallin 100v juhlien jatkot

Mukana Hakiksen juhlinnassa

Viime vuosisadan alussa moni suomalainen kaupunki sai oman kauppahallin ja isoimmat useamman.

Helsinkiin niitä tuli lähes joka ilmansuuntaan mutta Hakaniemi oli ehkä eniten tavallisen duunarin suosiossa. Torilla on käynyt useampikin johtaja jopa presidentti aamukahvilla, mutta silti kelpaa tavallinen kansanmieskin samaan pöytään.

Vielä toisen maailmansodan aikaan useimmat perheet suuntasivat ainakin kerran viikossa täyttämään kellaria torin herkkulaareista. Torilta ja hallista sai takuuvarmasti tuoretta tavaraa oli sitten kyse kalasta tai leivästä.

Viime vuosina kävijämäärät ovat vähentyneet mutta silti halli toreineen toimii edelleen vireänä ja ideoita täynnä olevana ostoskeitaana niin kotiväelle kuin turisteillekin.

Nyt kesällä on vietetty 100 vuotisjuhlavuotta oikein pitkän kaavan mukaan ja elokuun viimeisenä lauantaina mukaan juhlintaan pääsivät myös Stadin slangin vapaaehtoiset tukijoineen. Myyntipöytämme oli sijoitettu ihan ilmaisruuan jakelupisteen viereen ja siitä ei ainakaan ollut haittaa. Saimme sekä myytyä runsaasti tuotteitamme että hankittua uusia jäseniäkin.

Ohjelmassa oli oman Slangikuoromme lisäksi mm. HKL:n soittokunta ja Tuure Kilpeläinen:. Kaikki esiintyjät muistivat tavalla tai toisella 100 vuotiasta hallia ja meidän kuoromme teki sen aikanaan Tapio Rautavaaran esittämällä ja muokkaamalla onnittelulaululla silloin 60-vuotiaalle hallille. Nyt kuoro oli sovittanut laulun tähän päivään ja hienosti olikin sovitettu.

Tästä hallin toimijoiden on hyvä jatkaa. Hakaniemen kehittyessä entistä parempien liikenneyhteyksien solmukohdaksi tulee hallinkin painoarvo varmasti  lisääntymään. Slangilaiset tulevat varmasti käymään markkinoilla vielä 2100-luvullakin.

Marjut Klinga

[Spider_Single_Video track=”1″ theme_id=”7″ priority=”0″]

Stadin slangilaisten kuoro ja koju Hakaniemessä 30.8.

3 kommenttia artikkeliin ”Hakaniemen hallin 100v juhlien jatkot


  1. hienoa että pidit fiiliksestä


  2. Oli tosi kliffat juhlat ja erityisesti tykkäsin Slangikuoron esityksestä, oli monipuolinen ohjelmisto ja mietitty tilaisuuteen hyvin. Stadin Slangi ry:n esittelden jakaminen yleisön keskuudessa oli tosi hyvä idea, kiitos siitä! Moni tuttuni ei tiedä tämän yhdistyksen olemassa olosta mitään ja yleensä kiinnostuvat. Pitäisi vaan olla itsellä laukussa ”kättä pidempää” jota voisi antaa eteenpäin. Onko esitteitä esim. Kaisaniemen tilaisuudessa jaossa?


    1. kyllä esitteitä on aina jaossa kun ollaan liikenteessä. Seuraavan kerran 11.9 Kaisiksessa ja kuoroa kuulee seuraavan kerran Mellunmäessä 11.10

Kommentointi on suljettu.