Kaisiksessa Stadin dirika

Kaisiksessa fiilisteltiin muuttuvaa kaupunkikuvaa

Maaliskuisen loskaisia kartsoja pitkin oli Kaisikseen suunnannut ehkä hieman normaalia pienempi väkijoukko. Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäkeä oli tullut kuuntelemaan 47 ihmistä joista joukossa muutamia ekaa kertaa mestassa olevia. Yksi jopa liittyi jäseneksikin.

Sinnemäki sai ensin kuullakseen yli 10 vuotta vanhan biisin slanginnoksen. Sinnemäki oli aikanaan skrivaamassa biisejä Ultra Bra yhtyeelle ja yhden niistä nimi on Helsinki. Musiikkitaustastaan huolimatta friidu oli kyllä oppinut läksynsä.

Muutamalla kuvalla ja todella selkeällä puheella käytiin läpi Hämeentien fillarikaistat, anniHanasaaren voimala, Kalasatamat ja Jätkäsaaret. Oliko tarkoituksellinen unohtaminen vai ei mutta Malmin lentokenttä ja Vartiosaari meinasivat jäädä kokonaan käsittelemättä. Yleisö oli kuitenkin valppaana ja kysyi niitä ja kovat buuaukset nousivat ilmaan kun Sinnemäki kertoi kannattavansa Malmin lentokentän alueen muuttamista asunnoille. Sinnemäki kertoi kuitenkin myös kansalaisaloitteesta jolla halutaan säilyttää alue lentokenttä käytössä. Tämä tieto herätti voimakkaat taputukset.

Yhdistyksen hallitus oli päättänyt jäsenten ehdotuksesta lähteä ajamaan Stadiin patsasta Signe Branderille. Tästä laadittu aloite luovutettiin Sinnemäelle ja samalla käynnistettiin hankkeeseen liittyvä nimenkeräys. Samassa yhteydessä esitettiin myös muistolaattoja Ässärykmenttiläisten rintamalle jääneiden muistoksi. Sinnemäki suhtautui molempiin aloitteisiin todella kannustavasti ja uskon että voimme molemmat saadakin aikaiseksi. Nimiä kerätään jatkossa kaikissa tapahtumissamme sekä sen voi tulla kirjoittamaan myös toimistoon.

Illan pääteeman jälkeen kutsuttiin stagelle Atte Laurila joka on puuhamiehenä käynnistämässä Riviera leffateatteria Harjukadulle. Mahtava hanke jolla saadaan elävöitettyä kaupunkikuvaa. Jos haluat ottaa kunnolla tähän hankkeeseen  mukaan voit lähteä messiin ikään kuin mesenaatiksi sijoittamalla haluamasi summan rahaa jolla saadaan hankittua kohteeseen kalusteita ja muuta rekvisiittaa. Kyseessä on ns. joukkorahoitusmalli jolla toiminnasta tulee myös enemmän juuri minun näköistäni.

Rivierasta  ja joukkorahoitusmallista lisää seuraavassa Tsilarissa

Marjut Klinga