Historiallinen kevätkokous

Stadin Slangi ry:n kevätmöötissä Kaisaniemen perinteisessä ravintolassa oli vilkas puheensorina käynnissä. Mikäs ihme se olikaan kun paikalla on 75 stadilaista bamlaamassa kaikesta kliffasta mitä on taas viime treffien jälkeen tapahtunut. Maaliskuu onkin ollut tosi vilkas kuukausi.  Vieraana edellisillä treffeillä Anni Sinnemäki Stadin dirika ja itse oltiin vieraina sekä Vuokissa että Rööperissä Fasun namitehdasta unohtamatta.

Virallinen kokous alkoi hiljaisella hetkellä Fjalar Åstenin muistoa kunnioittaen. Ja vaikka ollaankin kotiseutuyhdistys vietettiin hiljainen hetki myös samana päivänä tapahtuneen Brysselin pommisurmien uhrien muistoksi.

Kokousta valittiin johtamaan Matti Herlevi joka tekikin sen ripeään tapaansa. Keskustelua syntyi ainoastaan historiallisesta hallituksen ehdotuksesta liittyen viime vuoden ylijäämän käyttöön. Hallitus ehdotti käytettäväksi yli puolet 11 800 euron ylijäämästä varsinaiseen toimintaan kuluvana vuonna. Perinteinen tapa on ollut siirtää mahdollinen ylijäämä talteen kattamaan mahdollisia tulevia alijäämiä. Nyt kokous hyväksyi hallituksen ehdotuksen missä siirrettiin rahaa sekä Tsilarin kirjoituskilpailun palkintoon, slangibiisikirjan painattamiseen, teatteriviikonlopun kuluihin, slangiradion studion vuokriin ja elokuisen futistapahtuman kuluihin. Ehdotuksista keskustelua herätti lähinnä radion suunnitelmat joihin valaistusta kokousväki saikin radiotiimiin kuuluvalta Olli Anikarilta.

Slangiradio aloittaa toimintansa 4.4 ja on sen jälkeen kuultavissa joka viikko aina maanantai-iltaisin 18.30-19.30 Lähiradion kuuluvuusalueella kanavalla 100,3 Mz.

Kokouksen aikana kerättiin myös nimiä aloitteeseen jolla toivotaan kaupungin hankkivan patsaan fotaaja Signe Branderille. Jos et ole vielä laittanut nimeäsi tähän tärkeään hankkeeseen se on mahdollista aina meidän tilaisuuksissamme eli seuraavan kerran Janoisessa Lohessa 31.3

Marjut Klinga