Mutsi on bestis

MUTSI ON BESTIS

Stadin Slangi ry oli päättänyt juhlavuotensa (20v) kunniaksi juhlistaa mutseja oikein kunnolla ja eri puolilla Stadia. Eihän mutseja voi olla liikaa huomioimatta, eihän?
Järjestimme yhden sijasta kaksi konserttia kaupungin kulttuuritoimen tuen avulla. Toinen oli Kampin palvelukeskuksessa 4.5 jossa yleisön joukossa saimme ihailla valtakunnan julkkis isoäitiä Samulinin Airaa ja puhuja mutsina tietokirjailijaa kalliolaista Anna Kortelaista. Musiikki oli tietty slangivoittoista molemmissa konserteissa kun yhdessä kuoron tuella kajautimme ilmaan Kesis böndellä tai Glaiduu aikaa.
Toisessa konsertissa mutsi puheen piti toimittaja Kirsikka Moring joka lähestyi aihetta koulukiusaamisen ja rasismin kautta. Yleisössä istunut ent. ylipormestari Eva-Riitta Siitonen myös entinen Stadin Friidu  oli ottanut vastaan kunniatehtävän istuttaa Lapinlahden sairaalan puutarhaan ÄITIpuun. Nuorin musiikista nauttiva oli nippanappa vuoden täyttänyt ja vanhin yli 90v. Musiikki jos mikä kantaa yli ikärajojen.
Stadin Slangi ry päätti Mutsiviikon kukittamalla Työläisäitipatsaan 10.5. Patsaan merkitys yhdistyksen syntyyn on niin suuri että kuuluu iloisiin velvollisuuksiin muistaa kaikkia Äitejä käymällä tällä patsaalla vaikka muutaman valkovuokon kera. Patsas sijaitsee Läntisen Brahenkadun ja Sturenkadun risteyksessä.