Slangikuorosta stoorii…

Mä rupesin skrivaa tätä stoorii meidän slangikuorost, ku meist tuntu siltä ettei kaikki oikee tsennaa ketä me ollaan ja mitä me oikee duunataan. Me kaikki kuorolaiset ollaan ihan niit tavallisii Stadin slangin jäsenii, joita vaan yhteinen harrastus nykäs kimppaan. Tos viime vuonna kuulutettiin oisko halukkait osallistuu kuoroon ja meit ilmottautu sinne aika moni. Snadisti sjungattii meidän kuorojohtajan DM (se tarkottaa Dictator Musicus vai oliks se Diplomi Musicalius tai jotain sinne päin) Matti Reittamon säestyksel. Me ei kyl ihan viel olla kaikkii näit lyhennyksii ja muita musan hienouksii opittu mitä toi Matti meidän päähän koittaa takoa. Meille on dilkattu semmosii paprui mis on näiden stykien sanat mitä meidän pitäis sjungata. Sit niis on kaikenlaisii merkintöi mitä Matti koittaa meille tulkita. Ainaski se bamlaa joka treenis jostain tahdist ja sävellajist. Matti sanoo ett ne mun mielest kärpäsen…. on kokonaisia ja osa puolinaisia minkä välis on pyykkisnara. Kuoros on kyl kaikki friidut kokonaisia ja se on fakta. Sit on noit taukoi, stemmoi jne. Mulle ainaski musamaikka skoles sano ett ne on nuottiviivat ja nuotit. Et emmä sit oikee bonjaa? Ennen kesää treffattii muutama kerta Kaisikses ja sit jäätii kesikselle. Sovittiin et syksyl jatketaan treenei ku me vedettiin niin hienosti.
No syksyl me kokoonnuttii uudestaan ja sit me ruvettiin käymään harkoissa säännöllisesti aina keskiviikkoisin. Me saatiin Kaisiksen tilalle harkkamesta Hertsikast. Sen järkkäs yks meidän kuorolaisist (tänks vaa) oman taloyhtiönsä kertsihuoneesta, joka on pesutuvan yhteydes. Asukkaatki on ruvennu moikkaa, kun näkee kuorolaisii. Pari on jopa kehunu, et on kliffaa kuulla meidän sjungausta samal ku tvettaa kledjui.
Kuoron jengi on snadisti vaihtunu ja muutama on tullu lisääkin niin, ett meit on nyt n. 30 friiduu ja kundii. Porukka on aika sitoutunutta kuoroon, kun tsiigaa Matin harkkoihin osallistujien listaa (Dirika pitää nimittäin nimenhuudon joka harkkakerta). Kuorojengi on ruvennu hitsautuu yhtee ihan niinku joku luokkahitsarin sauma Wärtsilän telakalla aikoinaan.
Kuoron friidut rupes järkkää harkkoihin tsufet . Joka kerta ennen harkkoi saa kuumaa tsufee tai teetä ja jotain piparii tai kakkuu jos jollain on nimpparit tai synttärit tai ihan muuten vaan. On glaidu fiilis tulla harkkoihin, kun tietää, et saa kaffet ja snadit suupalat ennen sjungaamist. Lisäks meil on kliffoi jorinoit ku tavataa, saa bamlaa stadin slangii. No okei kyl me sit sjungataanki stadiks.
Yks kliffa starbu meidän kuorost on slangintanu muutaman biisinki meille sjungattavaks ja toi meidän dirika kantaa biisejä koko ajan lisää. Matti päättää mitä me sjungataa ku se tsennaa meidän kyvyt ja niitähä meil riittää. Niit biisejä mitkä me siis handlataa voi tulla lysnaa ku toi Marjut duunaa tonne Stadin slangi ry:n sivuille noi meidän tulevat esiintymiset. Käy sivuil tsiigaamas ja valkkaa ittelles sopiva keikka. Viime vuonna me esiinnyttiin eka kerta jugelitsyrkassa parin jugelibiisin verran sekä esisjungaajina kimppabiiseille.
Tänä vuonna on ollu harkkoi ja keikkoi tasasesti ja esiintymiskokemusta on tullu eri puolilt stadia erilaisist tilaisuuksist. Keikkoi on ollu kyläjuhlist, Espan lavan kautta Kantsun itsenäisyyspäiväjuhliin. Molemmis jugelitsyrkois oltiin taas messis ja sjungattii esisjungaajina vaik ei stadin slangijengi mitää esisjungaajia tsyrkas kyl oikeesti kaipaa. Sen verran komeesti tsyrkkajengi vetää jo itekki.
Nyt on kyl käyny selväks et mitä noi stemmat on. Niit on tullu tänä vuonna siihen tahtiin, et on joutunu jo vähä himassaki treenaa. Mut kai me ollaan selvitty kunnialla täst vuodest ku meidän kalenteri on alkanu täyttyy keikoist ens vuodeksi. Ja toi meidän DM Matti Reittamoki kehu meitä. Me kuultii kerran et ihan ku se ois sanonu: ”hyvin meni”. Tai sit sil vaa oli joteski herkkä hetki.
Täs sitä oliki tällä kertaa slangikuorost.
T: Yks slangikuorolainen