Stadin Friidu ja Stadin Kundi 2023

Suomen suurin kotiseutuyhdistys Stadin Slangi ry on jo vuodest 1996 valkannu Stadin Friidun ja Stadin Kundin. Tänä vuonna päästiin taas perinteisiin mestaan Espan lavalle upeessa suuliksessa. Stadin Friiduksi 2023 valittiin toimittajalegenda Seija Sartti. Stadin Slangi ry:n hallitus arvostaa erityisesti Seijan upeaa uraa Helsingin Sanomien toimittajana. Hän oli ensimmäinen toimittaja, joka kiinnitettiin Hesarin Kuukausiliitteen toimitukseen.
Seija ilahdutti lukijoitaan isoilla henkilöjutuilla. Hänen kolumninsa olivat purevia ja pakinat hersyivät ironiaa ja sarkasmia. Seija osaa edelleen heiluttaa sanankäyttäjän fektaa. ”Seija on umpistadilainen: födannu Stadissa, budjannu Stadissa, käyny skolet Stadissa, tehny duunit Stadissa. Seija rakastaa Stadii ja stadilaiset rakastaa Seijaa.”

Stadin Kundiksi 2023 valittiin monipuolinen musiikin taitaja Olli Ahvenlahti. Olli on neljännen polven avoklabbinen stadilainen. Musikaalisuus hiffattiin jo skloddina, mut vielä ku Olli studeeras Verstaalla, se funtsas, et se rupee englannin kielen maikaks. Onneks toi Johann Sebastian Bach finstas.
Olli on legenda ja viihdyttäjä kaikkien luonnonvoimien armosta. Se korostaa stadilaist taustaa ja iisii asennetta. Slangin intonaatio on enemmän säveltä ku saarnaa. Tätä hervotont rajojen paukuttelijaa on digannu kolme sukupolvee musan ja griinauksen frendei. Ja mikä stadilaisittain tärkeintä: Olli on niin skoijilla tavalla dorka.

Foto: Valtteri Hellgren
Foto: Valtteri Hellgren