Stooria taiteen ääreltä by Emma Jäntti

Näyttely 4Kimppa & Poika Hietsun Paviljongissa

 

Lauantaina 16.1 vietettiin Hietsun entisöidyssä Paviljongissa näyttelyn 4Kimppa & Poika -avajaisii. Näyttely koostu nimensä mukaa yhteensä viiden eri kuvataitelijan duuneista, joista yksi, Marianne Matikka, on Stadin Slangin jäsen. Niinpä myös Stadin Slangin hallituksen jäsenet oli saanu kutsun avajaisii ja koska duunikiireet ei haitannu osallistumista, kurvasin mestoille treenien jälkee. Jokasen taitelijan duunit erosivat selkeesti toisistaan eri tyylein ja upeita teoksia oli kaikilla. Ite dikkasin juurikin Mariannen duuneista kaikista eniten – värimaailma natsas hyvin yhteen omani kanssa ja lisäks dikkasin Mariannen tyylistä, miten teokset oli duunattu. Oli myös siistii päästä kuulemaan itse taiteilijalta millasia tekniikoita hän teoksiensa duunaamiseen käyttää!

Myöskin upeeta, että Hietsun Paviljonki, joka oli jo välillä purku-uhanki alla, on saanu käyttöö. Näyttelyn voi käydä tsekkaamassa Hietsussa 29.1 asti.

Mariannen kanssa tuli puheeksi myös Stadissa järkättävät galleria keskiviikot ja redun duunaaminen johonkin Stadin gallerioista. Nastaa! Redua ootellessa;

Emma Jäntti