Vuoden ekat slangitreffit

Muuttuva Stadi ja slangi

Pakkasen ja viiman keskeltä dallaa uusia ja uusia kundeja ja friiduja sisään lämpimään. Puheensorina täyttää salin ja baarissa jono vaan kasvaa ja kasvaa. Mistä ihmeestä on kyse?

Stadin slangi on jälleen startannut perusduunin eli tarjoaa tiukkaa asiaa ja kliffoja tyyppejä joka toinen torstai. Vuoden ekoille treffeille oli saatu todella kovat nimet kun paikalla oli Stadin kundi vuodelta 2013 Heikki Paunonen sekä viime vuonna valitut  Stadin kundi Heikki Harma ja Stadin friidu  Anna Kortelainen.

Johtuiko pitkästä tauosta vai kuumista nimistä niin salin istumapaikat olivat ääriään myöten täynnä ja keskustelu kävi kiivaana. Jengi kuitenkin arvosti esiintyjiä ainakin jos voi jotain päätellä salin hiljaisuudesta kun joku vieraista oli äänessä.

Perinteisesti ilta aloitettiin sjungaamalla kimpassa Niin gimis on Stadi. Moni oli ehkä toivonut kuulevansa Hectoria biisin esittäjänä, mutta Heikki Harma oli kutsuttu bamlaamaan eikä hän silloin ota laulajan roolia. Perinteitä uudistaen nostettiin malja ulkolaiselle artistille eli David Bowien muistoksi.

Keskustelu starttasi viime vuoden kertauksella mitä kukin on duunannut viime Helsinki-päivän jälkeen. Kaikilla kolmella syksy oli edennyt erilaisten kirjahankkeiden parissa. Seuraavaksi siirryttiin Tölikan ja Kallion kartsoille ja pihoille muistelemaan tuoksuja ja leikkejä.

Kaikki tuntuivat kuitenkin olevan sitä mieltä että vaikka kaupunki on muuttunut tosi paljon on Stadin muutokset olleet silti lähinnä hyviä.

Toisena aiheena lähdimme kelailemaan erilaisia tapoja bamlata slangia ja siinä yhteydessä myös tuntui kaikilla olevan se käsitys että slangin erot näkyvät lähinnä skolessa ja duunissa ei niinkään himaseudulla.

Paikalle oli kutsuttu myös Liisa Raevaara Suomen kielen tutkija joka omalta osaltaan selvitti erilaisten puhetyylien eroja.

Lisää aiheesta  7.4 klo 18 Kaisiksen kniigatreffeillä

Marjut Klinga

Alla olevassa fotossa vasemmalta oikealle Heikki Harma, Anna Kortelainen, Heikki Paunonen ja Liisa Raevaara.

kaisis 140116