Glaidu viikko takana

Olemme saaneet lopetella kesää todella monipuolisella toiminnalla. Viikko sitten lauantaina teimme retken läntiselle uudellemaalle. Tutustuimme Lohjalla Tytyrin kaivokseen, kävimme katsomassa teatteriesityksen ”Oi niitä aikoja” Someron Esakalliossa ja safkattiin Kasvihuoneilmiössä. Kaikki 3 olivat tosi siistejä ilmiöitä joita Ventoniemen bussikuski vielä täydensi pyörittämällä bussia toinen toistaan mutkikkaammalla ja pienemmällä tiellä.

Eilen lauantaina taas emännöimme valtakunnallista murretapahtumaa keskustakirjasto Oodin Maijansalissa. Sali täyttyi ääriään myöten ja kisaan osallistui 13 kundia ja friidua eri puolilta maata. Voiton puhekisassa vei kuopiolainen kundi ja kirjoituskisassa pohjanmaalainen kimma. Molemmissa kisoissa slangilaiset olivat hopealla. Tapahtuman juonsi Esko Vepsä, vuoden 2017 murremestari. Ja tilaisuudessa kuultiin musiikkiesitys Pirjo Tuohimaalta jota säesti Martti Franck. Loppulauluna esitimme Kotimaani ompi Suomi slangilla ja suomeksi

Ja viikko huipentui saariredulla Isosaareen sunnuntaina. Monilla retkillä oppaana toiminut Jarmo Nieminen oli tällä kertaa estynyt hoitamasta keikkaa mutta oli järkännyt ihan yhtä hyvän Juha oppaan tilalle. Sää suosi ja safka Rikaman salissa oli maittavaa ja kävelyn päätteeksi vielä bisset upseerikerhon terassilla auringon paisteessa niin ei voi muuta kuin nostaa peukkua. Kävelyllä näimme niin englantilaisen kuin punavankien haudan ja kuulimme myös George vainajan tarinan sekä häntä kaipaavan naishaamun kulkemiset. Pääsimme myös ekaa kertaa meidän historiassa tutustumaan torpedoasemaan joka oli jopa kaikenkokeneillekin uutta ja upeaa.

Tähän retkeen on hyvä päättää tämä mahtava kesäkausi ja suunnata kohti syksyä ja juhlavuotta 2020.

Marjut Klinga