Murreskaban tuloksia

Vuoden 2017 voiton ansiosta yhdistyksemme sai järjestettäväkseen tämän vuotisen murteilla puhumisen mestaruuskisan. Slangi ei ole murre mutta olemme kuitenkin ylpeästi mukana tässä kisassa.
Päätimme heti kutsun saatuamme että haluamme laajentaa kisaa puhumisesta myös kirjoittamiseen.

Saimmekin yhteensä 27 kilpailutekstiä joista 18 oli slanginkielellä. Puhumiskisaan ilmoittautui 12 kisaajaa joista 3 Stadista. Olemme nähtävästi enemmänkin kirjoittajajengii kuin puhujia.

Kilpailu puhumisen mestarista käytiin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa joka oli ääriään myöten täynnä. Kuulimme toinen toistaan upeampia suorituksia jotka paljolti olivat humoristisia. Tuomareina olivat Heikki Paunonen, Pirkko Nuolijärvi ja Jorma Aro.

Tuomareiden pohtiessa tuloksia kuulimme Pirjo Tuohimaan esittämänä Stadin tangon jonka suurin osa tuntenee paremmin Lapin tangona (säv. Unto Mononen)

Paikalla oli myös Suomen kotiseutuliiton edustaja Keijo Lehikoinen joka piti heti alussa tervehdyspuheen.

Tuomareiden palattua kuulimme heidän perusteluitaan ensin kirjoitusten palkitsemiseen ja sieltä voittajaksi löytyi pohjanmaalainen Aino Mäki-Kuokkala tekstillään Naistentanssiis.
Hopealle selviytyi Turo Saarinen tekstillä Valkee bygga ja pronssia veti Pekka Salo Piikkinokka tekstillä. Aino sai palkinnoksi Paunosen Tsennaaks Stadii kirjan ja Kimmo Pälikön taulun ja Paunosen kirjan saivat myös Turo ja Pekka. Lisäksi he saivat Tervomaan kirjan Sankareita joka annettiin kaikille osallistuneille.

Sitten päästiin varsinaiseen kilpailuun ja sen tuloksiin. Murteilla puhumisen Suomen mestari on Mikko Kokkonen Kuopiosta, kakkossija meni stadilaiselle Markku Jaloselle ja kolmoseksi tuli kurikkalainen Esko Kohtanen.

Myös puhekisan 3 parasta saivat Paunosen Tsennaaks Stadia kirjan ja voittaja sai Pälikön taulun.

Onnea kaikille voittajille!!!

Ps. 3 parasta kirjoitusta julkaistaan Tsilari 04:ssa , loput slanginkielisistä seuraavissa numeroissa