Jarrua nyt!

Stadin rakennuskulttuuriperintöä ei saa tuhota!!

Viime vuosikymmeninä on päässyt vallalle kylmä rakentamisbuumi joka ei kunnioita Stadin historiaa saati sen kulttuuriperintöä.

Kaupunki tuntuu haluavan kaikki mahdolliset veronmaksajat tälle pienelle niemelle vaikka sillä riskillä että menneisyys on löydettävissä vain kirjoista.

Myös omaisuuden huono hoito tuntuu olevan yksi keino päästä eroon kalliilla tonttimaalla olevista marginaaliryhmien kohteista.

Stadin Slangi ry on Suomen suurin kotiseutuyhdistys joka vaalii slangin kieltä mutta sen lisäksi myös Stadin kulttuuriperintöä. Täten emme voi hyväksyä stadilaisten kohteiden katoamista mm. Aino Ackten huvila tai viimeksi keskusteluun noussut Harjun nuorisotalo. Kohteet ovat sekä sekä rakennustaiteellisesti että kulttuuriarvoiltaan tärkeämpiä käyttäjilleen kuin erilaiset kivikolossit.

Nyt kun Nosturikin uhrataan rakentamiselle ei meillä ole varaa menettää yhtään kiinteistöä nuorten ikäryhmien kulttuuriharrastukselta.

Kantakaupunki tarvitsee omat kulttuurikohteensa myös nuorten toiminnalle eli kaikkea ei voi hajasijoittaa

Yhdistyksemme vaatii ehdottomasti Stadin harkitsevan vakavasti omaisuutensa kulttuuriperintöä ja säilyttävän Aino Ackten huvilan, Harjun nuorisotilan, Kaisaniemen ravintolan ja Lapinlahden sairaala-alueen asukkaiden kulttuurikohteina ja mieluummin matalan kynnyksen kohtaamispaikkoina.

Stadin Slangi ry:n hallitus